veien til en grønnere, mer økonomisk og mer spennende hverdag

Julekalenderen som kan brukes år etter år

Julekalenderen som kan brukes år etter år

Pakkekalendere er veldig populært, men inni pakkene blir det fort små duppeditter av plast med kort levetid. Jeg har ikke så veldig lyst til å fylle opp huset med enda flere småting, derfor prøver jeg å lage en annen tradisjon, nemlig en kalender som vi kan bruke år etter år. En juletreskog som blir til en mer og mer innholdsrik juledekorasjon i løpet av desember. Og det å kunne bruke samme kalender om igjen gjør jo at man slipper stresset med å handle kalendergaver hvert år.

 

juletreskogkalender

 

For å lage juletreskogkalender trenger du ett brett, nummererte tøyposer, og småting til å fylle skogen med. Jeg sydde tøyposer selv, av diverse restestoff med julemotiv jeg hadde liggendes. Treklyper med tall nummererer posene.

I vår kalender ligger det et hus med lys i pose nummer 1, siden den er ganske dekorativ i seg selv selv om den står alene på brettet. Og så fylles det på med grantrær, skogsdyr, snø, nisser, kongler, pinner, gråstein og en kjelke. På julaften er innholdet i posen 2 julegaver til nissebarna.

Man kan jo selvfølgelig lage noe annet enn en juletreskog, her er det bare fantasien som setter grenser. Hva med for eksempel en skøytebane, et julehus, en gård med gårdsnisser eller mummidalen.

Posene henger jeg opp på en snor i vinduet. Bonus er at snoren er en fin plass å henge opp julekortene etterhvert som de dumper ned i postkassa i desember samtidig som snoren får færre og færre poser.

julekalendersnorLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *