veien til en grønnere, mer økonomisk og mer spennende hverdag

Sommer i byen

Sommer i byen

Hjemmeferie og 3 uker med aktivisering av barn som har fri fra barnehagen. Hva i alle dager skal man finne på da?

 

Piknik i parken

Å pakke piknikkurven og ta en tur i en av byens mange parker er noe vi liker å gjøre hvis sola titter frem. Vi har vært en tur i Nygårdsparken, med ender, trær, vann og store gressplener. Og bruer, bruer er alltid morsomt. I kurven hadde vi vafler med jordbærsyltetøy og saft. Vi hadde også med såpebobler, gøy for både babyer og 3-åringer. Idyllen ble litt avbrutt av at det plutselig var en flokk med duer som fant ut at de skulle slå seg ned i treet vi satt under. Med en plutselig stor risiko for å bli bæsja på måtte vi rusle videre.

Piknik i Nygårdsparken.
Elefant-busk, ifølge 3-åringen.
Få ut litt energi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hagekos

Man trenger jo ikke nødvendigvis å  dra i parken, man kan jo bare kose seg i sin egen hage. Et plaskebasseng og en sandkasse kan underholde en unge i timesvis, mens man selv kan sitte under parasollen med et glass med leskende iste.

 

Søndagstur med Gamle Vossebanen

Hver søndag fra juni til september kan man ta en tur med damplokomotiv og gamle togvogner på det gamle jernbanesporet mellom Midttun og Garnes. Vi startet turen fra Midttun. Midttun stasjon er ikke stort mer en et gult skur med et skilt der det står at  det er 68 m. over havet. Men det er veldig spennende når man ser toget rulle inn på stasjonen med en stor sky av damp som velver ut av lokomotivet. Vognene er i teak, noen med vanlige seter i skinn, og en vogn med kupeer. De har også med en spisevogn på noen av turene. Så kan man nyte en tur på et litt gjenngrodd jernbanespor ut til Garnes, hvor man han fin utsikt over fjorden. Litt over 1 times ventetid på Garnes før returen gikk fort. Vi hadde med vafler og saft, kikka på toga og spiste is. Storebror synes at tog er veldig spennende, og det er ikke ofte man får sett et tog som ligner på Thomas-toget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strandtur

Man kan jo også ta turen til en av byens strender. Vår favoritt er Skjoldbukta, mest på grunn av geografisk beliggenhet. Men vi er ikke så ofte på stranda. Å ligge og sole seg i brennheit sol, bade i iskaldt vann og komme hjem med sand i alle sprekker på hele kroppen er ikke helt favoritt her.

 

Bading på Vannkanten

Man trenger jo ikke bra vær for å bade, man kan jo bare ta turen til et sted man kan bade inne. Vi har planer om å dra til Vannkanten med 3-åringen, kanskje neste uke?

 

Kino

Storebror var på sin første kino-tur i forrige uke, Brannmann Sam – besøk fra verdensrommet. Vi var også så heldige at brannvesenet var på plass utenfor kinoen med veteranbrannbilene sine, så det var stor stas. I ettertid har storebror stadig snakket om den gangen han, Pappa og lillebror møtte romvesen da, så mulig filmen var litt for skummel for han. Vanskelig for en 3-åring å skille mellom fantasi og virkelighet. Da jeg var liten gikk jeg selv rundt i ca et år og trodde en ufo (som så ut som to dype tallerkner oppå hverandre) hadde landet foran huset vårt, og at storesøsteren min hadde gått ut og snakket med dem. (Eller kanskje det skjedde på ordentlig?)

 

Insektjakt

3-åringen er veldig opptatt av insekter for tiden, og graver stadig etter meitemark i barnehagen. Så en insektjakt er jo veldig spennende. Vi har ikke dratt på insektjakt nå i ferien, men vi var på en i begynnelsen av juni. Da klarte Gubben å ta spaden rett ned i et humlebol, ikke så veldig populært hos humlene.

 

Sykkeltur

Vår favorittaktivitet i bra vær er egentlig sykkeltur. Med Nordic Cab og EL-sykler går det som en lek, med vind i fjeset og lette tråkk. Desverre får vi ikke tatt oss noen sykkelturer i år, siden sykkel og baby er en dårlig kombinasjon. Lillebror er ikke sterk nok i ryggen til å tåle en lang tur i Nordic Cab nå, men neste år, da skal det bli sykkelturer!

 

Rusletur

Man trenger ikke egentlig å gjøre det så komplisert. En rusletur i nærområdet der man tar seg god tid til å se på det man finner i veikanten kan være spenning nok for en tre-åring. Kanskje man finner markjordbær eller bringebær? Eller så kan man se hvor høy lyd man klarer å lage med et gressstrå. Spesielt spennende hvis det akkurat har regna, for da kommenterer 3-åringen hver eneste snegle han får øye på. Og det er mange.

 

Har du noen gode forslag til noe å finne på når man har bysommer?

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *