veien til en grønnere, mer økonomisk og mer spennende hverdag

Gleden ved å bære

Gleden ved å bære

Ingenting er som å ha det lille nyfødte knøttet helt tett inntil, hud mot hud. Nærhet. Barnet hører hjertet ditt og pusten din, og du kan høre på pusten hans. Og når barnet gråter, liker det også å bli tatt opp og bli bært på. Vugges lett, strykes på ryggen. Tenk å ligge med hodet mot brystet, og kjenne varmen fra mor eller far, istedet for å ligge alene i en vogn. At noen mener at barnet på et eller annet tidspunkt er for stort til å bæres skjønner jeg ikke. Hvem blir vel for gammel til kos og nærhet?

Og så blir man veldig god på å ta selfies…

Lillebror stortrives på ryggen. Elsker å sitte der og kikke rundt. Fra ryggen får han se verden fra en helt annen vinkel. Han får sett ting han ellers ikke ser, som for eksempel hvordan storebror ser ut ovenfra. Han er ikke av de som sovner så lett på ryggen, det er det alt for spennendes til. Bare hvis han er ordentlig trøtt, da sovner han. Og da sover han godt.

Og så er det ekstremt praktisk å bære. Tenkt for eksempel på alle de begrensningene man har av turalternativer hvis man må ta hensyn til at det skal være trillevei. Når man bærer kan man gå hvor man vil. Og man får gjort husarbeid. Ihvertfall når poden er stor nok til å sitte på ryggen. For det er jo ikke alltid sånn at småtroll er fornøyd med å leke alene på gulvet. Og så trenger man ikke å vente på heis, man kan ta rulletrappa.

Og hvor er poden når jeg skriver dette? Han sitter i sjalet på ryggen, imens jeg sitter ytterst på stolkanten. For han ville ikke ligge på gulvet.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *