veien til en grønnere, mer økonomisk og mer spennende hverdag

Dropp engangsbestikket – lag din egen bestikkpose

Dropp engangsbestikket – lag din egen bestikkpose

Engangsbestikk er ganske unødvendig bruk av plast, og noe jeg prøver å unngå nå som jeg prøver meg på Plastic Free July. I dag gikk jeg på en liten smell. Vi skulle til byen og teste ut Too-good-to-go-brunsj fra Scandic, og så glemte jeg å ta med meg bestikk i veska. Det resulterte i en liten tur innom Fretex for å kjøpe to brukte kniver og gafler. Så nå må bestikk rett og slett bli fast inventar i veska. Men siden bestikk lett klirrer, og kan skade andre ting i veska, ville jeg pakke det inn i noe. Derfor presenterer jeg herved: Hvordan lage bestikkpose.

Bestikkpose

Du trenger:

 • Stoff 28 cm*24 cm * 2
 • Symaskin
 • Tråd
 • Bånd (skråbånd eller stoff til å lage bånd) ca 50 cm
 • Strykebrett og strykejern

 1. Klipp stoff i 2 rektangler som måler 24*28 cm. Den ene stoffbiten vil være på utsiden, imens den andre vil være lite synlig. Jeg brukte vanlig, billig bommullslerret inni. Dette er forøvring en fin anledning til å bruke opp restestoff. Stryk stoffet.
 2. Sy på eventuelle applikasjoner. Husk at det er de 2 fjerdedelene inn mot midten som blir synlige.
 3. Sy sikksakk på kanten på rektanglene rundt hele.
 4. Bånd. Dersom du bruker skråbånd, brett sammen og sy rett søm langs hele båndet. Eventuelt kan du lage bånd selv av matchende stoff. Klipp i så fall en remse på ca 2,5 m * 50 cm, og bruk skråbåndbretter og strykejern for å få pene bretter. Brett sammen og sy rett søm langs hele båndet.
 5. Fest båndet med rett søm midt på båndet, midt på den stoffbiten som skal være på utsiden.
 6. Ta de to stoffbitene, rett mot rett, og sy rett søm langs begge langsidene og den ene kortsiden. Vreng.
 7. Brett inn kantene på den siden som ikke er sydd sammen, og sy rett søm langs denne kanten også. Stryk kantene.
 8. Brett korsidene inn mot midten, la det være ca 1 cm igjen i midten inni posen. Fest oppe og nede på begge siden med rett søm.

 

Og så er det bare å finne frem kniv og gaffel fra skuffen og putte i bestikkposen. Så gjelder det bare å huske å putte den i veska når du skal ut.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *